Met enige regelmaat horen we ze voorbij komen tijdens gesprekken of kennismakingen, misverstanden over detachering. Zaken waarvan gedacht wordt dat ze bij detachering horen, maar die in praktijk niet kloppen. Tijd dus om deze misverstanden eens te voorzien van een heldere uitleg. We trappen direct af met het meest gehoorde namelijk:

1. De arbeidsvoorwaarden bij detachering zijn slechter dan wanneer je rechtstreeks bij een bedrijf in dienst gaat.

Laten we voorop stellen dat bovenstaande stelling niet klopt. Als Werkgever zijn wij, en ook andere detacheringsbureaus, verplicht om dezelfde arbeidsvoorwaarden te hanteren als wanneer je rechtstreeks bij een bureau in dienst gaat. Jouw arbeidsvoorwaarden wijken dus niet af van die van je rechtstreekse collega’s.

2. Mijn gegevens worden met allerlei verschillende bedrijven gedeeld zonder dat ik daar van op de hoogte ben.

Je cv is een persoonlijk en kostbaar document. Het bevat al je persoonsgegevens en dient daarom ook zorgvuldig en discreet behandeld te worden. Bij Evoke zorgen we ervoor dat jij altijd volledig op de hoogte bent van de stappen die wij zetten om een nieuwe baan voor je te vinden. We leggen interessante opties en vacatures altijd eerst aan jou voor. Zo kunnen we tijdens een persoonlijk gesprek bepalen of het de moeite waard is je voor te stellen aan een van onze opdrachtgevers. Pas wanneer jij aangeeft dat je interesse hebt en graag in aanmerking komt zorgen we dat jouw cv aan onze opdrachtgever getoond wordt.

3. Ik kan prima zelf een baan vinden.

Natuurlijk twijfelen we geen moment aan jouw vaardigheden om op eigen kracht een baan te vinden. Echter kan de hulp van een detacheringsbureau wel van pas komen. Dankzij een uitgebreid netwerk binnen de branche kennen wij interessante werkgevers waarvan je wellicht nog nooit gehoord hebt. Daarnaast biedt ons netwerk het voordeel dat wij de mensen op de vloer kennen. Vaak staan de functies waarop onze Evokers beginnen niet online vermeld!

En naast het vinden en selecteren van de juiste functie kunnen we je ook op weg helpen in de voorbereiding op je sollicitatie. Welke vragen kun je verwachten? Met wie voor je het gesprek en wat vind deze persoon belangrijk? Waar moet je op letten en wat maakt deze organisatie uniek? Zo ga jij gewapend met een goede voorbereiding en inside information je eerste sollicitatiegesprek tegemoet.

Heb jij naar aanleiding van dit blog nog vragen over detachering? Neem dan gerust contact met ons op!