Hoe haal je het maximale uit je LinkedInprofiel? Hoe zorg je dat je goed vindbaar bent? En waar moet je op letten bij het invullen van jouw LinkedInprofiel? Onderstaande 4 tips helpen jou je LinkedInprofiel nog sterker te maken.

1. Heldere functietitel

Jouw functietitel is na je foto en naam een van de eerste dingen waar bezoekers van jouw profiel naar kijken. Hij wordt bovenaan je profiel getoond en is zichtbaar in de zoekresultaten. Een heldere functietitel is dan ook onmisbaar om je LinkedInprofiel te versterken. Door een heldere functietitel te kiezen ben je beter vindbaar voor anderen. Kies dus een titel die jouw werkzaamheden weerspiegelt maar daarnaast ook buiten de organisatie waar je nu werkt herkenbaar is. Bedenk op welke functietitel jij gevonden wilt worden, en gebruik deze titel op je profiel.

2. Samenvatting

Een samenvatting over jezelf schrijven is niet gemakkelijk. Maar om een sterk LinkedInprofiel te creëren is dit wel noodzakelijk. De samenvatting op LinkedIn is namelijk de ideale plek om duidelijk te maken wie je bent en wat je kan. In de huidige versie van LinkedIn kun je alleen de eerste twee zinnen direct lezen, zorg dus dat je hierin meteen de aandacht trekt. Gebruik daarnaast in de rest van je samenvatting tactisch gekozen keywords. Denk aan synoniemen voor je functietitel, vaardigheden die je beheerst of programma’s en tools waarmee je bekend bent in je werkzaamheden. Deze keywords dragen namelijk ook weer bij aan de vindbaarheid van jouw LinkedInprofiel.

3. Personaliseer je LinkedIn URL

Om je offline cv beknopt te houden is het verstandig naar je LinkedIn profiel te verwijzen voor meer informatie. Door je LinkedIn URL te personaliseren maak je de zoektocht naar jouw profiel voor toekomstige werkgevers een stuk gemakkelijker. Gebruik bijvoorbeeld je voor en achternaam. Hoe je jouw LinkedIn URL aanpast vind je hier.

4. Werk aan je netwerk

Het lijkt een open deur aangezien LinkedIn hét zakelijk netwerk platform is. Maar door actief aan je netwerk te blijven werken en connecties toe te voegen aan jouw profiel versterk je jouw positie op LinkedIn. Denk bijvoorbeeld eens aan oud-studiegenoten, collega’s, of partners waar je in het verleden mee samengewerkt hebt. Het is een kleine wereld en je weet nooit wat je in de toekomst voor elkaar kunt betekenen.