5 dingen waar je als starter op moet letten in een vacature

Ben jij net afgestudeerd en op zoek naar je eerste baan? Dan bekijk je vast flink wat vacatures om jouw eerste carrièrestap te vinden. Maar wat zijn nou de belangrijkste dingen waar je op moet letten? En hoe weet je of een vacature wel echt bij je past? Leg de vacature eens naast deze checklist!

1. Karakter en cultuur

De bedrijfscultuur vormt een belangrijk aspect bij het vinden van de juiste startersbaan. Het is daarom ook erg belangrijk je goed te verdiepen in de sfeer en bedrijfscultuur van een organisatie. Ga jij graag op een vriendschappelijke manier om met collega’s? Dan pas je wellicht beter binnen een informele organisatie. Check in de vacature dus goed of er een match is tussen jouw karakter, ambities en wensen en de heersende bedrijfscultuur.

2. Arbeidsvoorwaarden

Wat stelt de organisatie beschikbaar voor jouw inzet en bijdrage aan hun bedrijf. Elke vacaturetekst zal je iets vertellen over de arbeidsvoorwaarden, maar vaak is dit in algemene termen. Want wat is een marktconform salaris voor een starter? En hoe weet je of deze secundaire arbeidsvoorwaarden realistisch zijn? Om hier achter te komen kun je bij eens oudklasgenoten te raden gaan hoe hun arbeidsvoorwaarden eruit zien. Of de CAO van een bepaalde branche eens bekijken. Wanneer je via een detacheringsbureau aan de slag wilt kun je altijd informeren naar hun certificeringen, deze tonen aan of het bureau zich houdt aan bepaalde normen die gelden voor de flexbranche.

Zeker nu je de stap naar de arbeidsmarkt gaat zetten is het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen.

3. Ontwikkelingsmogelijkheden

Je bent nog jong, wil nog veel leren en jezelf blijven uitdagen. Zeker nu je de stap naar de arbeidsmarkt gaat zetten is het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen. Let daarom bij het doornemen van een vacature goed op de mogelijkheden hiervoor. Stelt de organisatie een studiebudget beschikbaar? Hebben zij interne trainingsmogelijkheden? Of volg je voorafgaande aan je start een bepaald inwerktraject? Allemaal zaken die ervoor zorgen dat jij uitgedaagd blijft en jezelf persoonlijk ontwikkeld.

4. Uitdaging, afwisseling en werkzaamheden

Natuurlijk zijn je werkzaamheden het aller belangrijkste bij het zoeken naar een geschikte functie. Spreken de werkzaamheden van de functie je aan? Maar ook spreken de projecten, de branche en de producten van de organisatie je aan? Ga goed na of de startersfunctie die beschreven staat in de vacature jouw voldoende afwisseling biedt. Je bent tenslotte een ambitieuze starter. Jij wilt in het werkveld ontdekken waar je kracht ligt, daar moet de functie je dan ook de mogelijkheid toe geven.

5. Door de bomen het bos niet meer zien

Zie jij door de bomen het bos niet meer? En weet je nog niet precies welke functie nou echt bij jou past? Neem dan eens contact op met een detacheringsbureau. Zij kennen de markt, de bedrijven en de vacatures binnen jouw vakgebied. Een Relatie Manager kan je helpen om jouw wensen en ambities in kaart te brengen en deze te machten met een aantal vacatures. Zo heb je een coach die samen met jou bekijkt wat een goede start van jouw carrière is.

Benieuwd of de Relatie Managers van Evoke jouw kunnen helpen met het vinden van de juiste startersbaan? Stuur dan hier jouw cv in!