Aan enthousiasme geen gebrek

Aan de slag gaan als Medewerker Inkoop bij een internationale en dynamische organisatie zonder directe werkervaring in een inkoop functie, Inge de Reus deed het. ‘Ik vind het heerlijk om weer aan de slag te zijn binnen zo’n jong en dynamisch bedrijf. Ik ben werkzaam bij Nexperia in Nijmegen, een spinoff van het grote NXP. Hier ben ik verantwoordelijk voor de lokale inkoop gericht op facilitaire zaken. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met bestellingen, facturen en de selectie van leveranciers.’

Van vacaturebank naar voorbereiding

Door haar CV op een vacaturebank te plaatsen kwam Inge in contact met Evoke. ‘Ik werd benaderd door mijn Relatie Manager op basis van mijn opleiding en stage-ervaring deze vormde namelijk een match met de openstaande vacature bij Nexperia. Ik was nog niet bekend met Evoke en besloot het gesprek aan te gaan'. Het eerste kennismakingsgesprek tussen Inge en haar Relatie Manager verliep telefonisch.

'De afstand tussen mijn woonplaats en het hoofdkantoor van Evoke is behoorlijk groot. Gelukkig was het voeren van een telefonisch gesprek geen enkel probleem. Tijdens het eerste gesprek had ik het gevoel dat mijn Relatie Manager me echt wilde leren kennen. Hij stelde namelijk niet alleen standaard sollicitatiegesprek vragen maar toonde ook echt interesse in mij als persoon'.

 

Ik vind het heerlijk om weer aan de slag te zijn binnen zo’n jong en dynamisch bedrijf.

'Om Inge goed voor te bereiden op haar sollicitatiegesprek bij Nexperia besluit haar Relatie Manager halverwege af te spreken voor een kop koffie. 'Naast meer informatie over de functie werd ik tijdens dit gesprek goed voorbereid op mijn gesprek bij Nexperia. Ik ging uiteindelijk helemaal ready en enthousiast naar huis'. Dit enthousiasme wist Inge zonder moeite over te brengen bij Nexperia wat haar een aanbod voor de functie van Medewerker Inkoop opleverde.

Internationale schakel

‘Nexperia is een grote internationale organisatie, de voertaal is dan ook Engels. Ik schakel met veel verschillende partijen. Leveranciers, collega’s en stokeholders ik sta ze allemaal te woord in zowel Nederlands, Engels als Duits! Een uitdaging die ik met beide handen aangrijp! Als ik andere werkzoekende een tip zou mogen geven is het om te blijven geloven in je eigen kunnen. Uiteindelijk ga jij die super baan vinden. Daar is mijn verhaal een mooi voorbeeld van!’