Vrijdag 15 juni was het tijd voor een bedrijfsbezoek. Het Eindhovensch Werktuigkundig Dispuut reisde af naar Royal IHC, te Kinderdijk, waar een heerlijk zonnetje scheen in de haven. Hieronder lees je hoe de dag volgens het Werktuigkundig Dispuut E.W.D. is verlopen.

 

Als Eindhovens Werktuigbouwer krijg je niet vaak de kans om de binnenkant van een scheepswerf te bekijken, daarom hebben wij deze kans met beide handen aangegrepen!

Verspreid over twee volle auto’s kostte het slechts anderhalf uur om op locatie te arriveren. De gastheren van Evoke, Bas en Alex, stonden al klaar bij aankomst. Vervolgens werden we met open armen ontvangen door Maaike van Royal IHC.

Onder het genot van een kopje koffie begon de middag met een presentatie over Dynamic Positioning. Dit houdt in dat een schip met weer en wind op zijn plek wordt gehouden, zodat deze zijn missie kan voltooien.

Het was erg leuk dat wij als dispuut zelf een onderwerp mochten aandragen en interessant om dit in detail uitgelegd te krijgen. Na de presentatie kreeg iedereen een helm en veiligheidsschoenen die we moesten aantrekken.

Dit was nodig voor de rondleiding over de schepenwerf, ‘Safety first’! Wij vonden het indrukwekkend om de grote baggerschepen en bijbehorende bewerkingsprocessen in praktijk te zien. En willen dan ook graag Evoke en Royal IHC bedanken voor deze onvergetelijke ervaring!