Een afwisselende baan als Mechanical Engineer

PAUL EBBINGE I MECHANICAL ENGINEER

Paul Ebbinge werkt via Evoke als Mechanical Engineer bij Van Beek Schroeftransport. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, fabriceren en verkopen van schroeftransporteurs op maat voor vele uiteenlopende branches, van farmaceutische en voedselverwerkende industrie tot aan de recycling industrie. Een aparte branche vormen de bulkwagenbeladingsmachines. Dit is Paul zijn derde project als Evoker. Hiervoor werkte hij als Tekenaar bij D&S Process Solutions en daarna ook als Tekenaar bij Tanis Confectionery.

Het juiste moment

“Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat ik zo lang (3 jaar) via een detacheringsbedrijf zou blijven werken. Naarmate ik dichterbij het einde van mijn studie Mechatronica kwam werd ik steeds meer benaderd door recruiters. Daar moest ik toen niks van hebben. Toen Joost (Jonckers) mij 4 jaar geleden belde had ik wel een bepaalde click met hem en gaf ik hem aan dat hij me over een half jaar kon terugbellen. Toen hij mij een half jaar later terugbelde, kwam dat op het juiste moment. Ik was klaar voor mijn eerste fulltime baan en een paar weken later kon ik aan de slag als Tekenaar bij D&S. Toen mijn project afgerond werd, had Evoke voor mij een project bij Tanis Confectionery en en een jaar later bij Van Beek Schroeftransport. Evoke zit dicht op de technische arbeidsmarkt en weet iedere keer de juiste uitdaging te vinden en me te verbinden met het bedrijf dat bij mijn ambitie past.”

Mechanical Engineer Plus

“Het leukst aan mijn baan als Mechanical Engineer vind ik dat ik me met meer bezig houd dan alleen het tekenen en construeren van machines. Naast de technische kant van mijn functie vind ik het leuk om me ook met andere werkzaamheden bezig te houden. Bij Van Beek Schroeftransport heb ik klantcontact, ik houd me bezig met het bestellen van onderdelen en het begeleiden van de productie waarbij ik de werkplaats aangeef waar ze rekening mee moeten houden en het afnemen en controleren van maten. Voor mij is de afwisseling en veelzijdigheid belangrijker dan de hele dag alleen bezig zijn met 2D en 3D Modelling.”

Het leukst aan mijn baan als Mechanical Engineer vind ik dat ik me met meer bezig houd dan alleen het tekenen en construeren van machines.

Toegevoegde waarde Evoke

Als Evoker werk je via Evoke bij een opdrachtgever. Evoke zorgt als werkgever voor primaire en secundaire voorwaarden zoals een vast marktconform salaris, vakantiedagen en een gunstige pensioenregeling. Evoke biedt daarnaast verschillende opleidingsmogelijkheden op het gebied van soft skills. Iedere Evoker heeft een vaste Relatie Manager die kennis heeft van de opdrachtgever en het vakgebied.

"Met mijn Relatie Manager Bas van Stokkom heb ik geregeld persoonlijk contact. Hij kent mij als persoon en weet precies wat mijn wensen en ambities zijn en waar kansen voor mij liggen in de arbeidsmarkt."

Ontdek wat bij je past

“Het is een goede tijd voor technische professionals op de arbeidsmarkt. Als ik (potentiële) Evokers een tip moet geven dan is het belangrijk dat je niet alleen naar de functie inhoud kijkt, maar dat je ook ontdekt wat bij jou als persoon past. Een baan als Mechanical Engineer kan bij een groot internationaal bedrijf heel anders zijn dan bij een regionaal familiebedrijf. Van Beek Schroeftransport past qua grootte en structuur perfect bij mij omdat er ruimte is om mij met verschillende werkzaamheden bezig te houden binnen de organisatie.”

Goed op zijn plek

Paul zit bij Van Beek Schroeftransport goed op zijn plek. Afsluitend geeft hij nog aan: “Binnenkort word ik overgenomen en ga ik bij Van Beek Schroeftransport in dienst. Dan lijkt het me leuk om nog steeds leuk om uitgenodigd te worden voor events zoals de Evoke Rally. Zeker als ik dan weer andere Evokers en Alumni kan spreken!”

VACATURES MECHANICAL

Ook aan de slag als Mechanical Engineer via Evoke?

Zoek je een baan in Mechanical? Vanuit het netwerk dat Evoke heeft opgebouwd staan wij in contact met advisuesbureaus, contractors, machinefabrieken, producenten en scheepswerven in verschillende branches. Denk hierbij aan aerospace, automotive, de medische-, maritieme-, offshore en semi-conductor industrie.

Wil je net als Paul ook aan de slag als Mechanical Engineer of in een andere uitdagende baan bij één van onze opdrachtgevers via Evoke? Bekijk ons actuele vacature aanbod of neem contact op met één van onze Relatie Managers.