Een afwisselende baan als Mechanical Engineer

Paul Ebbinge werkt via Evoke als Mechanical Engineer bij Van Beek Schroeftransport. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, fabriceren en verkopen van schroeftransporteurs op maat voor vele uiteenlopende branches, van chemische farmaceutische industrie tot aan de recycling industrie. Een aparte machinelijn vormen de bulkwagenbeladingsmachines. Dit is Paul zijn derde detachering als Evoker bij een werkgever. Hiervoor werkte hij als Tekenaar bij D&S Process Solutions en daarna ook als Tekenaar bij Tanis Confectionery.

Het juiste moment

“Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat ik tot drie keer toe geplaatst zou worden via een detacheringsbedrijf. Naarmate ik dichterbij het einde van mijn studie Mechatronica kwam werd ik steeds meer benaderd door recruiters. Daar moest ik toen niks van hebben. Toen Joost (Jonckers) mij 3 jaar geleden belde had ik wel een bepaalde click met hem en gaf ik hem aan dat hij me over een half jaar kon terugbellen. Toen hij mij een half jaar later terugbelde, kwam dat op het juiste moment. Ik was er aan toe om te starten en een paar weken later kon ik aan de slag als Tekenaar bij D&S. Toen mijn contract na een jaar afliep bij D&S, kon ik gaan werken bij Tanis Confectionery en nu dus bij Van Beek Schroeftransport. Evoke zit dicht op de technische arbeidsmarkt en matcht iedere keer op het juiste moment het bedrijf dat bij mijn behoefte past.”

Mechanical Engineer Plus

“Het leukst aan mijn baan vind ik dat ik me met meer bezig houd dan alleen de werkzaamheden die bij de functie van Mechanical Engineer horen. Naast de technische kant van mijn functie vind ik het leuk om contact met de klant te hebben. Bij Van Beek Schroeftransport heb ik klantcontact, ik houd me bezig met het bestellen van onderdelen en het begeleiden van de productie waarbij ik de werkplaats aangeef waar ze rekening mee moeten houden en het afnemen en controleren van maten. Voor mij is de afwisseling en veelzijdigheid belangrijker dan de hele dag alleen bezig zijn met 2D en 3D modelling.”

Het leukst aan mijn baan vind ik dat ik me met meer bezig houd dan alleen de werkzaamheden die bij de functie van Mechanical Engineer horen.

Ontdek wat bij je past

“Het is een goede tijd voor technische kandidaten op de arbeidsmarkt. Als ik (potentiële) Evokers een tip moet geven dan is het belangrijk dat je niet alleen naar de functie kijkt, maar dat je ook ontdekt wat bij jou als persoon past. Een baan als Mechanical Engineer kan bij een groot internationaal bedrijf heel anders zijn dan bij een regionaal familiebedrijf. Dit bedrijf past qua grootte en structuur perfect bij mij omdat er ruimte is om mij met verschillende werkzaamheden bezig te houden binnen de organisatie.”

Goed op zijn plek

Paul zit bij Van Beek Schroeftransport goed op zijn plek. Afsluitend geeft hij nog aan: “Als mijn contract afloopt word ik overgenomen. Dan lijkt het me leuk om nog steeds uitgenodigd te worden voor events zoals de Evoke Rally. Zeker als ik dan weer andere (ex) Evokers kan spreken!”

VACATURES MECHANICAL

Ook aan de slag als Mechanical Engineer via Evoke?

Wil je ook aan de slag in de Mechanical bij één van onze opdrachtgevers via Evoke? Bekijk dan onze vacatures!