Donderdag 29 maart is de alom bekende autorace van Avans Hogeschool omgedoopt tot de Evoke Rally. Regio Manager Joost Jonckers heeft de afgelopen jaren veel contacten opgedaan bij Avans Hogeschool in Breda waar de studie Werktuigbouwkunde wordt gegeven.

Bij Evoke houden we van techniek en vanaf dit jaar slaan we samen met Avans Hogeschool en studentenvereniging WIM de handen ineen om het jaarlijks terugkerende evenement te professionaliseren en meer bekendheid te geven in de regio. “Een zeer geslaagde dag” volgens Rubin Bartelink, voorzitter van sv WIM. We spraken hem een maand na het evenement om terug te kijken naar de succes volle dag. Het evenement wordt georganiseerd voor studenten, docenten en andere belangstellenden en is een race waarbij eerstejaars studenten van de studie werktuigbouwkunde in groepsverband samen werken om een rally auto te bouwen. Volgens Rubin is dit de ideale manier om de theorie van school toe te passen in de praktijk.

Dit jaar werd de uitdaging voor de scholieren nog groter omdat er een mooie prijs op het spel stond. Rubin Bartelink geeft aan dat juist door het competitieve onderdeel de studenten meer van zichzelf laten zien en ook technieken overnemen van de tweedejaars studenten. Met de komst van ons, Evoke, als nieuwe hoofdsponsor is dit jaar een mooie slag gemaakt om het evenement te professionaliseren met een verbeterd parcours, meer bezoekers waaronder 2e en 3e jaars studenten en een mooie prijs om aan de studenten uit te rijken.

Inmiddels hebben de prijswinnaars een onvergetelijke dag gehad op het circuit van Zandvoort en zien we dit succes als eerste aanzet om de Evoke Rally meer bekendheid te geven in de regio. Rubin heeft al een hele hoop ideeën voor de toekomst van het evenement zoals een nieuwe locatie, meer bezoekers en een artikel in de krant.

Maar ondanks het succes waren er natuurlijk ook punten die Rubin nog graag wil verbeteren. Communicatie was daarvan een van zijn punten samen met het verbeteren van de output en kwaliteit van de studenten. Inmiddels is de rally ook een goed instrument om potentiele studenten te trekken naar de studie.

Voor studenten van de studie werktuigbouwkunde is advies en ervaring op het beroepenveld vaak nog een onbekend terrein en juist daarom willen we in de toekomst onze Human Capital Cloud koppelen aan de school en de studievereniging. Zo hopen we ze te kunnen helpen in hun doorstroom naar een potentiele carrière. Een mooie nieuwe samenwerking die in de toekomst nog veel te bieden heeft.