Met 12 deelnemende studententeams, 5 adviserende technische bedrijven uit de regio, zo een 100 enthousiaste toeschouwers en 1 full size race simulator kunnen we de 2de editie van de Evoke Rally een nog groter succes noemen dan vorig jaar. Ook dit jaar mochten studenten Werktuigbouwkunde van de Avans Hogeschool in Breda hun technische skills laten zien tijdens de Evoke Rally. Voor ze op 28 maart in hun zelfgebouwde elektrisch aangedreven voertuigen konden stappen, moesten zij de 28 weken ervoor serieus aan de bak met het ontwerpen en bouwen om überhaupt met hun voertuig aan de start te mogen verschijnen.
Snelheden boven de 25 km/u
Nadat de 12 teams hun voertuigen geprepareerd hadden op de werkplaats en nog een allerlaatste keer aan hun voertuig sleutelden in de line up, kon om 15:00 de rally van start gaan. Op een uitgezet parcours op het buitenterrein van Avans terrein haalden sommige voertuigen snelheden tot boven de 25 km/u. Om de twee minuten was er een racewedstrijd tussen twee teams onder enthousiast gejuich van toeschouwers. De uiteindelijke winnaars; team 007 wonnen in de spannende finale race van de Straathyena’s. De hoofdprijs, VIP tickets voor de Jumbo Racedagen, kregen zij uitgereikt uit handen van Joost Jonckers, Regio Manager Evoke Breda.
Evoke Rally onderdeel van onderwijsprogramma Avans
Joost benadrukt wat hij belangrijk vindt aan het event vanuit Evoke: “Als je kijkt naar het enthousiasme en de gedrevenheid van de studententeams dan zijn wij als sponsor en naamgever natuurlijk supertrots dat wij dit event samen met Avans mogen organiseren. Dit is niet een gesponsord event waar wij als Evoke ons logo op plakken in ruil voor een financiële sponsorvergoeding. Het event maakt onderdeel uit van het onderwijsprogramma van Avans. Het onderwijsprogramma voor de studenten werktuigbouwkunde bestaat uit 28 weken verdeeld over een ontwerpfase, tentamens en de bouwfase. De race is uiteindelijk natuurlijk het moment waarop blijkt wie het snelste voertuig heeft gebouwd!"
"Wij doen dit heel bewust in nauwe samenwerking met de docenten van de onderwijsinstelling om ook inhoud te geven aan het event. Wij richten ons daarbij niet alleen op studenten in de eindfase van hun studie maar ook op eerstejaars studenten omdat wij het belangrijk vinden om iets op te bouwen met de studenten."