Evoke stimuleert mijn ontwikkeling

Estée Donk is in augustus dit jaar, direct na de afronding van haar studie International Tourism Management and Consultancy aan de NHTV*, begonnen als Relatie Manager Bouw & Infra bij Evoke. Toen Estée haar scriptie schreef, werd zij benaderd door Thomas van Elzakker (oud Relatie Manager bij Evoke) om, net als hij, een functie te bekleden binnen Evoke. Ze gaf toen aan eerst haar scriptie te willen afronden voordat ze een keuze zou maken. In de week dat ze te horen kreeg dat haar scriptie was goedgekeurd werd ze benaderd door Joost Jonckers (Regio Manager in Breda). Binnen twee weken had Estée drie gesprekken en mocht ze aan haar nieuwe baan beginnen.

Wat Estée onwijs aansprak aan Evoke is dat de focus ligt op de ontwikkeling van haar medewerkers - zowel intern als extern. “Het wordt echt gestimuleerd. Er worden veel cursussen en studies aangeboden die je kan volgen zodat je je eigen kwaliteiten verbetert. Hierdoor heb je steeds meer in je mars en presteer je beter op je werk. Tevens, is het een jonge, frisse en energieke organisatie en wordt er veel aandacht besteedt aan innovatie. Daarnaast heb ik een leuk team en wordt er nagedacht over teamsamenstelling en de band. Teamuitjes zijn dus belangrijk.’’

Inmiddels heeft Estée de VCA-training gevolgd en kijkt ze uit naar de cursussen van Kenneth Smit waarin je op een bijzondere en professionele wijze getraind wordt om met een commerciële insteek zo goed mogelijk iets te verkopen. Dit spreek Estée erg aan! Ook komt er een nieuwe koffiemachine waar ze naar uitkijkt. Want, zoals ze lachend zegt: “Dan gaat mijn efficiëntie met sprongen vooruit!”

Over haar functie als Relatie Manager zegt Estée het volgende: “Als Relatie Manager ben je constant representatief bezig voor je bedrijf en ben je jezelf aan het verkopen - als het niet aan de telefoon is, is het tijdens een bedrijfsbezoek; of wanneer een kandidaat langskomt voor een intakegesprek waar je hem/haar moet overtuigen van je netwerk en/of jouw capaciteiten om iemand aan de beste baan te helpen. Een hele klus dus.’’

Om dit allemaal te kunnen heeft Estée een fantastische ‘combo training en begeleiding’ gehad van Patrick en Joost die veel tijd, aandacht en energie in haar steken zodat Estée de fijne kneepjes van het vak onder de knie krijgt. Het was volgens Estée in het begin wel even wennen, omdat het een compleet nieuw vak voor haar is waarbij veel theorie komt kijken.

Estée runt nu, zoals ze zelf zegt, haar ‘eigen toko’: “Dat vind ik heel tof! Het brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar vooral ook veel uitdaging.” Estée is verantwoordelijk voor de bouw en infratechniek in Zeeland en Noord Brabant en laten nou net deze regio’s onwijs booming zijn op dit gebied. Estée is verantwoordelijk om alles op rolletjes te laten verlopen. Ze benadert bedrijven, kijkt op vacature sites, maar ontvangt ook veel informatie via-via door mond-tot-mond reclame. Daarnaast zoekt ze ook actief in haar eigen kring. Ze verdiept zich in haar vrije tijd in het vak van de bouw en infra techniek om op de hoogte te blijven van wat er gaande is wat betreft nieuwe ontwikkelingen – want het gaat niet alleen maar om mensen plaatsen, maar ook om het snappen wat zij doen. Zoals Estée zelf zegt: “We besteden bijna 50 uur per week aan ons netwerk onderhouden.”

Evoke heeft een persoonlijke benadering, waar ik veel waarde aan hecht. Het draait niet alleen om geld; de waarde wordt ook uitgedrukt in de ontwikkeling, begeleiding en mentaliteit die binnen Evoke heerst.

Wat Estée verder ook erg aanspreekt binnen haar werk is dat als gehele vestiging samen naar één doel wordt gewerkt. Er is een vestigingsdoelstelling van het aantal medewerkers dat iedere maand geplaatst moet worden. Estée merkt op dat dit de positieve sfeer van Evoke ten goede komt: “We werken samen naar één doel toe, waardoor een soort van ping-pong match ontstaat. We sparren veel over bedrijven die wij kennen. Daarnaast spreek ik ook vaak kandidaten aan die interessant zijn voor andere collega’s. Dat geeft energie, want je werkt samen aan één doelstelling.”

Ondanks dat het een commerciële functie is, heeft Evoke volgens Estée een persoonlijke benadering naar de kandidaten die ze plaatsen: “We willen weten wie de potentiele kandidaten zijn en wat zij willen bereiken. Dit sluit ook aan op mij als persoon. Ik ben oprecht bezig met het zoeken van de beste baan voor elke kandidaat. Je draagt bij aan de start van een carrière of je brengt ze verder in hun carrière. Een carrière is toch wel één van de pilaren van je leven, wat het onwijs tof maakt dat ik hier een belangrijke bijdrage aan mag leveren.”

Al met al is Estée tevreden over haar eerste paar maanden bij Evoke: “Evoke heeft een persoonlijke benadering, waar ik veel waarde aan hecht. Het draait niet alleen om geld; de waarde wordt ook uitgedrukt in de ontwikkeling, begeleiding en mentaliteit die binnen Evoke heerst.’’

Voordat een kandidaat naar een sollicitatiegesprek gaat, houden de Relatie Managers van Evoke een bondig voorbereidingsgesprek. Estée heeft een aantal tips voor potentiele kandidaten over hoe je het beste dit gesprek in kunt gaan:

  1. Toon interesse in je gesprekspartner. Je bent niet de enige die is uitgenodigd voord de functie, dus je hebt niet alles voor het zeggen; het is een wisselwerking. Je gesprekspartner weet niet direct of zij jou in dienst willen nemen en jij weet niet of je daar in dienst wilt zijn.
  2. Ik raad iedereen aan een schrijfblok mee te nemen en een paar goede pennen. Zo laat je zien dat  je geïnteresseerd bent. Schrijf niet alleen ter plekke mee, maar schrijf van te voren ook een tiental vragen over het bedrijf en de functie die je aan je gesprekspartner zou willen stellen. Laat zien dat je voorbereid bent en dat je ervoor gaat!

*de NHTV ging met ingang van 1 september verder onder de naam BUAS: Breda University of Applied Sciences