Als sponsor van Vink Motorsport mochten wij onze gasten een exclusief kijkje achter de schermen geven bij hun optreden tijdens de Historic Grand Prix (HGP) op Circuit Zandvoort. Eén van Europa's meest prestigieuze historische race events met veel bijzondere auto’s en bekende coureurs zoals onze Lemans winnaars Jan Lammers en Gijs van Lennep maar ook buitenlandse rijders als Steve Soper (UK) en Klaus Ludwig (D).

Periode correcte DTM-auto’s

Het team van Vink Motorsport, komt met een BMW M3 Grp A, BMW 635 CSI Grp A en BMW 325i Grp A uit in de spectaculaire Tourenwagen Legenden. Ton Vink, als teameigenaar al ruim 26 jaar actief in de racerij: ”Wij bouwen DTM-auto’s uit de jaren ’80 en ’90, zoals ze destijds door BMW Motorsport aan de teams geleverd werden. Allemaal volgens FIA richtlijnen inclusief een historisch technisch paspoort of een Wagenpass zodat ze ook echt periode-correct zijn."

De snelle DTM-auto’s van Vink Motorsport staan er in de paddock inmiddels om bekend dat ze de autosportharten sneller laten kloppen!

Met elkaar optrekken

Naast de bekende gezichten die ook bij ons event op de Jumbo Racedagen erbij waren hebben we ook veel gasten voor het eerst mogen ontvangen:

  • Sam Sieben, Team Manager bij Evoke: “Je merkt dat je iets met elkaar opbouwt als je samen optrekt op zo een dag waarin je samen naar races kijkt. Zeker als je met een groep bent van mensen die ook van racen houden zoals ik. En als je ziet wat hier aan bijzondere auto’s zoal voorbij komt en geparkeerd staat dan kijk je je ogen heel de dag uit!”
  • Steven van Dorst, Onderhoudstechnicus bij SPIE: “Ik vond het een sfeervol event en ook echt gezellig. Leukste vandaag vond ik die oude Formule 1 wagens. De nostalgie, dat geluid van vroeger. Echt gaaf!” 
  • Elbert Stoffer, Innovatie Manager bij Itho Daalderop: “Leuk om al die verschillende auto’s te zien tijdens zo een event. Er zaten er wel een aantal mooie oldtimers bij waar ik mijn schuur best voor zou willen uitbouwen.”
  • Stef Schaaf, Test Engineer bij Airios : Ik was hier voor het eerst vandaag, maar ik vond het heel mooi om er bij te zijn. De race van de Tourenwagen Legenden vond ik wel het spectaculairste. Ik heb vandaag ook veel foto’s gemaakt, vooral van die M3. BMW is sowieso mijn favoriete automerk.”
  • Moutaz Abdulrazag, Project Engineer bij Van den Herik: ”Vorige keer was ik ook bij het event tijdens de Jumbo Racedagen en ik vond dit event eigenlijk nog leuker. Lekker gevarieerd en gevuld programma van vroeg tot laat. Volgende keer ben ik er weer graag bij!

We eindigden ons event met een mooi zonnetje op Zandvoort. De borrel en de bitterballen smaakten goed en er werd nog volop nagepraat over de laatste race waarna iedereen weer veilig huiswaarts ging. Iedereen bedankt voor jullie enthousiasme en gezelligheid. Tot het volgende Evoke event!

After movie

Bekijk onze after movie voor een impressie van ons event.