Nieuwe uitdagingen na carrière switch

Emile Swagerman heeft eigenlijk een laboratorium achtergrond maar toch besloot hij om een compleet andere richting in te slaan door te gaan werken als Technical Support Engineer bij Interscience met een expertise in gaschromatografie. Gaschromatografen zijn analytische apparaten die scheiden geselecteerde componenten van elkaar om te checken wat de polariteit is die ze hebben ten opzichte van de mobiele en stationaire fase. Het zelfstandig werken, het klant contact, de sales uitdaging en gelijktijdig bezig zijn met techniek vormen voor Emile het ideale plaatje. Een uitdading die bij hem past.

Bij Interscience volgt Emile een opleidingsprogramma en heeft hij al verschillende cursussen succesvol afgerond, daarbij wordt hij geweldig begeleid door zijn collega’s. Hij vindt zijn team erg leuk en zegt daarover: “Ik ben terecht gekomen in een warm bad, we zien elkaar amper omdat we zelfstandig op pad gaan maar de onderlinge band is goed en we helpen elkaar waar nodig”. Ook al is Emile startende in zijn functie, zijn collega’s vertrouwen volledig op zijn kwaliteiten en kunnen. Hij krijgt positieve feedback en wordt gesteund wanneer hij het even niet weet. “Ze zeggen tegen mij; ga er maar heen, kijk maar hoe ver je komt en als er wat is dan bel je maar.”

Emile vindt dat hij het goed getroffen heeft bij Interscience. Hij is blij dat Stephan Engel (Relatie Manager bij Evoke) contact met Emile zocht, juist op het moment dat hij besloten had om naar een andere baan en werkgever te kijken. Al heel snel werd Emile uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek dat goed en soepel verliep. “Er was wederzijds gelijk een goede klik en Stephan begreep wat ik zocht en wat niet.”

Als ik een sollicitatiegesprek had werd ik een half uur eerder door Evoke gebeld met een peptalk en praktische tips. Precies dat wat ik nodig had! Het gaf vertrouwen en heeft mij heel veel geholpen.

Niet veel later had hij verschillende gesprekken bij enkele opdrachtgevers van Evoke. Uiteindelijk raadde Stephan aan om bij zijn collega Neal van de Kar te kijken voor mogelijkheden en zo kwam Emile terecht bij Interscience. Emile vindt het heel prettig dat Neal en Stephan de branche goed kennen. Technieken waarmee gewerkt wordt en de werking van apparaten zijn hen niet vreemd. Dit alles maakt dat de gesprekken vlot verlopen. Solliciteren via een detacheringsbureau heeft zeker zijn voordelen, uiteraard wordt je CV uitgebreid bestudeerd, maar ook onbenoemde kwaliteiten kunnen zij er uit laten springen.

Al met al, heeft Emile de persoonlijke benadering en de assistentie van Evoke in het sollicitatietraject als heel prettig ervaren. “Als ik een sollicitatiegesprek had werd ik een half uur eerder door Evoke gebeld met een peptalk en praktische tips. Precies dat wat ik nodig had! Het gaf vertrouwen en heeft mij heel veel geholpen.” Mede hierdoor is Emile heel positief het gesprek ingegaan en heeft hij de assessments goed afgerond. De openheid en eerlijkheid van Interscience tijdens de gesprekken gaven hem een ontspannen gevoel. Binnen 3 dagen na zijn laatste gesprek, kreeg hij het goede nieuws.

Een positieve start en een heel prettige loopbaan wensen wij Emile toe en voor de toekomst veel succes en mooie uitdaging!

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil jij ook zo’n ervaring? Neem dan contact op met één van onze Relatie Managers. Klink hiervoor op deze link: Ons Team