Oriëntatie op succes

Werkvoorbereider binnenstedelijke & regionale infrastructuur bij Royal HaskoningDHV, dat is Semmi van Langen. Een baan met een breed takenpakket en veel vrijheid. ‘Mijn functie beperkt zich niet alleen tot tekenen of calculeren. Ik krijg een aantal richtlijnen waarmee ik vervolgens naar eigen inzicht een opdracht kan invullen’.

Tastbaar resultaat

‘Als Werkvoorbereider bij een ingenieursbureau is het belangrijk dat ik bekend raak met de manier van tekenen. Zodat ik vervolgens hoeveelheden en kosten kan bepalen. Er komt namelijk best wat kijken bij het (her)inrichten van een weg, woonwijk of gebied’. Semmi werkt actief mee aan tastbare projecten, op dit moment is hij aan de slag voor de Gemeente Rotterdam.’Rotterdam is mijn woonplaats. Er is niets leuker dan betrokken zijn bij projecten op plekken die voor mij bekend terrein zijn.’ 

Uiteindelijk had ik de vrijheid om te kiezen voor de functie en het bedrijf dat het beste bij mij paste.

'Voor ik aan de slag ging bij Royal HaskoningDHV heb ik via mijn Relatie Manager bij Evoke een aantal sollicitatiegesprekken gehad. Dit waren niet alleen de voor de hand liggende mogelijkheden maar ook vacatures waar ik zelf in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben'. Dankzij een enthousiaste houding en goede tips van zijn Relatie Manager wist Semmi maar liefst 4 verschillende organisaties te overtuigen van zijn kunnen.

Succesvolle sollicitatietip

'Uiteindelijk had ik dus de vrijheid om te kiezen voor de functie en het bedrijf dat het beste bij mij paste. Ik raad iedereen aan om je in eerste instantie zo breed mogelijk te oriënteren, het gesprek aan te gaan en vervolgens pas te kijken waar jij persoonlijk de meeste voldoening uit denkt te halen'.

Een tip die Semmi ook zijn broer Timo van Langen gaf. ‘Omdat ik tevreden was over de diensten van Evoke heb ik Timo aangeraden ook eens te gaan praten. Inmiddels heeft hij via mijn Relatie Manager ook een nieuwe baan te pakken als Adviseur Waterlevering bij Evides. Een succesvolle tip dus’ aldus Semmi.