Tegelijk studeren en werken!?

Bart Kortleve volgt de studie Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool van Rotterdam en werkt sinds begin september bij Kiremko als Tekenaar/Constructeur productontwikkeling. Evoke heeft een klein steentje bijgedragen zodat Bart op dit moment kan werken in zijn specialisme en zich tegelijkertijd kan door ontwikkelen zonder in te leveren op zijn salaris. 

In januari nam Relatie Manager Alex van Steen contact op met Bart om over zijn carrière te praten. Bart was op dat moment al bezig met het zoeken naar een nieuwe baan met hulp van een ander detacheerder. Dit proces verliep erg traag, vandaar dat Bart ook het gesprek met Evoke aanging. Via Evoke kwam Bart als snel in contact met drie verschillende bedrijven, waarvan uiteindelijk de keus is gevallen op Kiremko. Kiremko is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en leveren van machines die aardappels verwerken. Van het moment dat de aardappelen in een vrachtwagen binnenkomen bij de fabriek tot het moment dat ze de plasticzakjes ingaan om verkocht te worden als chips of friet, Kiremko is bij dit proces aanwezig. 

Bart werkt bij Kiremko op de afdeling productontwikkeling. De afdeling productontwikkeling verbeterd alle huidige machines en ontwikkeld nieuwe machines.  Onderdeel hiervan is het verbeteren van de snijtechnieken van de aardappels en in deze processen verder te innoveren. 

Bart vindt het werk heel leuk omdat hij de kans krijgt het volledige proces bij te wonen. Alles wat bij bedenkt kan hij ook daadwerkelijk uitwerken en testen. Als je bij Kiremko aan de slag wil gaan is het belangrijk om kennis te hebben van aardappelen. Kiremko is namelijk de marktleider op dit gebied en het innoveren van de machines is van essentieel belang om klanten de meest optimale machines en productlijnen te kunnen leveren. Bart krijgt daarom binnenkort een interne cursus om zo nog meer te weten te komen over de piepers en de machines. 

Wat ik leer in de theorie voer ik ook gelijk uit in de praktijk. Een fantastische combinatie!

Bart is erg blij met zijn nieuwe functie. In eerste instantie stond er bij Kiremko een vacature open als monteur, echter al snel kwam men achter dat Bart toch het meeste op zijn plek zal zijn als Tekenaar/Constucteur en omdat het ook beter te combineren is met zijn studie.Al na het eerste gesprek was duidelijk dat er van beide kanten een grote interesse was. In het tweede gesprek leerde Bart het bedrijf beter kennen, kreeg hij een gedetailleerdere indruk van zijn werkzaamheden en de afdelingen die er zijn en wat ze doen. Dit was de bevestiging die hij nodig had om de baan aan te nemen. Het gehele traject van gesprekken tot het tekenen van het contract was binnen twee weken rond. 

Bart werkt 4 dagen in de week en gaat 1 dag in de week de schoolbanken in. Waarom deze baan voor Bart zo aantrekkelijk is? Ten eerste zijn dat de werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden, daarbij worden zijn studiekosten en reiskosten vergoed vanuit Evoke en mag hij zaken die met zijn opleiding te maken hebben op het werk regelen. Hij wordt hierin zelfs vaak geadviseerd door collega’s. Dit allemaal bij elkaar maakt een goede verdeling tussen praktijk en theorie.Zelf zegt hij: “Ik word er wel blij van als ik aan het einde van de maand naar mijn loonstrook kijk. Studeren is tegenwoordig echt duur en bij DUO lenen wil ik niet, dit is dus wel heel fijn. De kennis die ik heb opgedaan als ingenieur in mechatronica en robotica bij mijn vorige opleiding en de kennis die ik opdoe bij mijn huidige studie van werktuigbouwkunde combineer ik in één baan. Wat ik leer in de theorie voer ik ook gelijk uit in de praktijk. Een fantastische combinatie!” 

Bart is nog maar net begonnen met werken bij Kiremko maar heeft het al onwijs naar zijn zin. Hij is blij dat Evoke hem binnen z’n korte tijd heeft kunnen helpen. Als tip voor andere starters wil hij meegeven dat je veel moet netwerken. “Praten met mensen die al jaren ervaring hebben in het vakgebied dat je interesseert is heel belangrijk.” Mede hierdoor en de vele stages die Bart heeft gelopen is hij erachter gekomen waar hij echt blij van wordt. 

Wil jij ook een baan naast je studie? Neem dan contact op met een van onze Relatie Managers. Klink hiervoor op deze link: Ons Team