Van Electrical Engineer naar IP Counsel

"Ik ben verantwoordelijk voor een gedeelte van het octrooien porfolio. Uitvinders dienen hun ideeën met betrekking tot drivers en aansturing bij mij in, vervolgens worden deze ideeën geëvalueerd. Aan de hand daarvan schrijf ik daarna het patent om dit in te dienen bij het EPO (Euopean Patent Office). Verder hou ik me af en toe bezig met advies in rechtszaken betreffende inbreuk op - en nietigheid van - patenten." Aldus Werner Horikx over zijn functie als IP Counsel bij Philips Lighting.

HOE WORD JE EEN 'IP COUNSEL'?

Voordat Werner in deze bijzondere functie aan de slag ging heeft hij een aantal jaren als Electrical Engineer gewerkt. "Tijdens mijn studie aan de Technische Universiteit in Eindhoven kwam ik in contact met een Relatie Manager van Evoke. Al tijdens het eerste gesprek bespraken we de functie van Electrical Engineer bij ASML. Deze functie sprak me helemaal aan en na mijn afstuderen kon ik direct beginnen. Na een aantal jaren heb ik de overstap gemaakt naar Philips. De ervaring die ik opgedaan heb in de ontwikkeling als Electrical Engineer stelt mij nu in staat om mijn huidige baan goed uit te voeren. Ik beschik over de juiste kennis en dat helpt in de communicatie met uitvinders."

De ervaring die ik opgedaan heb in de ontwikkeling als Electrical Engineer stelt mij nu in staat om mijn huidige baan goed uit te voeren. Ik beschik over de juiste kennis en dat helpt in de communicatie met uitvinders.

"Ik heb goede ervaringen met Evoke. Na mijn afstuderen ben ik dus aan de slag gegaan bij ASML en daar heb ik drie jaar gewerkt via Evoke. Ook de sollicitaties daarna bij Philips zijn via Evoke verlopen. Het contact met mijn Relatie Manager voelde vanaf het eerste moment heel vertrouwd en persoonlijk aan. Ik heb altijd het idee gehad dat er goed naar mijn behoeften werd geluisterd en dat mijn Relatie Manager daarop anticipeerde."

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Naast de groei die Werner in zijn functie heeft doorgemaakt, heeft hij zichzelf ook persoonlijk ontwikkeld. "Wanneer je via Evoke aan de slag gaat wordt er in overleg met jou en je leidinggevende regelmatig geëvalueerd. Samen stel je een ontwikkelingsplan op met ruimte voor extra cursussen of trainingen. Dankzij dit plan krijgt jouw persoonlijke ontwikkeling sturing." Ook op dit moment volgt Werner een opleiding naast zijn werk. "Ik probeer mezelf te blijven ontwikkelen en daarom volg ik momenteel de studie voor Octrooigemachtigde. Dit vormt een extra uitdaging naast mijn werk."

"Als ik starters op de arbeidsmarkt een tip mag geven is dat om goed na te denken over wat je daadwerkelijk wilt. Met de juiste connecties en een beetje geluk vind je zeker een functie die je interessant gaat vinden!"

Vacatures Electronics

ELECTRONICS

Wil je net als Werner ook een uitdagende baan in de Electronics? Bekijk onze openstaande vacatures of neem direct contact op met Tim Roumen.