Zelfkennis is een van de belangrijkste dingen in het leven.

Wanneer je precies weet wat je motiveert, hoe je functioneert, wat je bezighoudt en waar je waarde aan hecht dan kan je de wereld aan! Want, weet dat jij je hele leven nog met jezelf moet doen. Als de relatie met jezelf niet goed is dan zullen relaties met anderen ook nooit helemaal soepel verlopen, of dit nu op werk of privé vlak is. Zodra je weet wat je sterke en minder sterke kanten zijn kan je deze juist belichten of herkennen en verbeteren. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je kwaliteiten en eigenschappen je niet in de weg zitten in je dagelijkse leven of in jouw carrière.

Een persoonlijkheidstest geeft weer wie jij bent als persoon, hoe je over kan komen op andere mensen en wat het beste bij jou past qua werkmentaliteit en type mensen. Bij een persoonlijkheidstest zijn er geen goede of foute antwoorden. Iedereen is anders en volmaakt op zijn of haar eigen manier.

Een persoonlijkheidstest kan je helpen bij je sollicitatieproces en -gesprek! Je kan hiermee makkelijker vacatures filteren en nagaan of iets wel echt bij je past. Op deze manier hoef je geen tijd en energie te steken in vacatures die niet bij jouw kenmerken aansluiten. Want we willen toch allemaal die dream-job die perfect aansluit bij jouw kernkwaliteiten en eigenschappen?! Daarnaast geeft een persoonlijkheidstest een duidelijk beeld van jezelf waardoor je makkelijker antwoord kan geven op alle vragen in een sollicitatiegesprek en je dus niet meer lang hoeft na te denken over wat jou geschikt maakt voor de functie.

Wil je zo’n persoonlijkheidstest afnemen en hierdoor een streepje voor hebben op andere sollicitanten? Dat kan hier: 16 persoonlijkheid types

Tip! Kijk naar je resultaat en formuleer vanuit daar antwoorden en vragen die je in je sollicitatiegesprek kan gebruiken. Zo heb je snel je antwoord klaar op de vaak terugkerende vragen en kom je er gemakkelijk achter of je in de werkomgeving past.

 

Voorbeeld: Staat er dat je een ‘denker’ bent en dat je mede hierdoor ‘verlangt naar rust, stabiliteit en harmonie’ dan kan je bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

  • Hoe ziet een typische werkdag eruit?
  • Hoe wordt er omgegaan met doelstellingen en planningen?
  • Werken jullie met processen en een vast patroon of juist ad hoc?

 

Houd tijdens de sollicitatie altijd goed in je achterhoofd dat de werkgever op zoek is naar een geschikte kandidaat die past bij het bedrijf en de functie en jij naar de geschikte werkgever die aan jouw eisenpakket moet voldoen. Het is een wisselwerking waarin jullie elkaar moeten vinden. Als die klik er uiteindelijk is dan zal er een mooie relatie ontstaan.

Veel succes met steeds weer een stukje van jezelf ontdekken!